dissabte, 11 d’abril de 2009

Tard, però arriben: Cròniques de les actuacions a Esponellà i Santa Pau

Que sí, que no tenim perdó, que ja fa dies que hauríem d'haver explicat com van anar les dues últimes actuacions dels Picadits per terres del nord, però no patiu que us en farem un breu resum amb fotografies incloses:

> Esponellà [15/3]: Quedem ben d'hora a Vilassar de Mar i quan som tots agafem els cotxes i enfilem cap a terres del Pla de l'Estany, concretament a Esponellà un petit poble del costat de Banyoles (més endavant, alguns bastoners van poder visitar aquesta ciutat, però això ho descobrireu més tard...).

Només arribar, anem a fer un tomb per la vila i decidim fer un esmorzar - vermut per agafar forces abans de l'actuació. Abans però, fem un petit assaig de repàs, especialment per tenir llest el ball nou que havíem d'estrenar "La polca", com tot va sortir correcte vam decidir canviar-nos i preparar-nos per actuar.

Cap a quarts de dues del migdia, començàvem a picar els bastons sota un bonic sol primaveral, tot anava de meravella fins que hem d'aturar l'actuació en sec per la primera lesió (i no l'única) de l'actuació, la Nunu (que a hores d'ara ja supera en rècord de dits picats a l'antiga campiona, la Míliu) i el seu dit picat, després d'una mica de gel i acabar-nos d'organitzar per ballar, seguim amb l'actuació. Fins que arribar el Virolai, i amb ell la segona lesió, la de la Marta (una servidora) que després de rebre un cop al cap i un altre al dit, s'atura en sec i com la seva companya Nunu, s'hi posa gel i dona per acabada la seva intervenció en l'actuació.

Davant aquestes dues baixes i la impossibilitat de poder realitzar més balls, especialment l'estrena de "La Polca" que és guardava per final, és dona per acabada l'actuació. Mentre uns bastoners esperen els calçots, la secció picadit de lesionades (Nunu i Marta) comencen un bonic viatge cap a l'hospital de Banyoles per passar un control mèdic, després de les visites i de veure que cap de les dues té res greu, torna la secció de lesionades i entren al lloc del dinar enmig d'aplaudiments del públic assistent, hem d'agraïr el suport que vam rebre per part del públic assitent, l'organització i la gent de l'Hospital, per tota l'ajuda.

Després del dinar i la valoració post-actuació, tornem cap a terres maresmenques i a esperar fins dissabte que vé, que era la següent actuació.


> Santa Pau [21/3]: Just sis dies després de l'actuació a Esponellà, tornàvem a la càrrega per actuar a la Calçotada Popular i Combat de Corrandes que és celebrava en aquesta vila de la Garrotxa. Seguint la nostra bonica tradició, abans de l'actuació toca assaig i especialment, el ball de "La Polca" que avui sí que s'havia d'estrenar. Amb la secció picadit de lesionades recuperada gairebé al 100%, durant l'assaig gairebé se n'hi suma un més, en Ritxi, que va començar a notar molèsties al turmell i patiem per ell, tot i que al final va quedar en un surt, sort que anàvem ben preparats!

Comença l'actuació sense cap problema, fem tots els nostres balls i estrenem, per fi, "La Polca", tot i que hem de reconèixer que no va sortir a la perfecció, va quedar força bé i el públic en va gaudir. Però clar, la nostra actuació no podia acabar sense cap dit picat, òbviament, és per això que just a l'últim ball, el "No volem ser" la membre de la secció de lesionades, la Marta va picar-li el dit a la seva companya de secció Nunu, però això no és tot, el dit picat va ser el mateix que el de la setmana passada!!! Després de posar-li gel i molta pomada, el dit va començar a tornar a la seva forma normal o si més no, gairebé va fer-ho...

Malgrat tot, vam poder gaudir d'un gran tiberi i d'un gran combat de corrandes, on òbviament no va faltar representació de la nostra colla, i la nostra estimada companya Mercè va pujar dalt de l'escenari (amb l'equipació bastonera gairebé completa) i va quedar semifinalista!


Ara s'obren les apostes dins la colla: Estem maleïts? Durarà gaire aquesta mala sort? Qui serà el pròxim? I quan?

Caldrà veure-ho encara, de moment, el pròxim assalt serà el proper dissabte dia 18 d'abril a Sants (en format cercavila que començarà a les 17.30 h a la Pl.Sants.) en marc de la festa del compte enrere a la Trobada naciona de bastoners, i on tindrem el gust de compartir actuació amb moltes d'altres colles bastoneres. Us hi esperem!